Bleed from Within – Shrine (2022)

Een lekkere portie herrie van deze band uit Glasgow, het zesde album sinds 2009. Metalcore waarbij alle remmen los gaan. Verschenen op 3 juni 2022, is Shrine van BFW een album met net iets meer agressie dan melodie. In precies de goede verhoudingen naar mijn mening. Met gecontoleerde chaos en epische grandeur verpakt in een muur van sound, en met dikke vette riffs all over the place. Zwart glimmend metaal van het betere soort dus. Met uitstekende nummers als I Am DamnationLevitateFlesh And StoneSkyeTemple Of Lunacy en Killing Time. Last van stress? Last van demonen? Luister dan naar dit album. Wat mij betreft (nee ik kende deze band nog niet) zijn ze het heiligdom van de zware jongens binnengewandeld om daarin voorgoed te resideren. Het is rauw, bruut en afwisselend. Uitgebracht door Nuclear Blast (AT 1760 – KreatorMeshuggahKorpiklaani) (Sylosis 2020, Hypocrisy 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.