Supersonic Blues Machine – Voodoo Nation (2022)

Supersonic Blues Machine is een Amerikaans trio uit Californie, bestaande uit drummer Kenny Aronoff, bassist Fabrizio Grossi en zanger/gitarist Kris Barras. Deze mannen hadden eerder al twee studioalbums uitgebracht: West of Flushing, South of Frisco in 2016 en Californisoul in 2017, die allebei in de Top 15 van de Billboard Blues Album lijst hebben gestaan. Tevens verscheen er een livealbum in 2019: Road Chronicles – Live. Het derde studioalbum Voodoo Nation verscheen in juni 2022. De twee eerdere studioalbums (met een andere zanger/gitarist) en hun liveshows, bevatten samenwerkingen met artiesten als Steve Lukather (Toto), Billy F Gibbons (ZZ Top), Warren Haynes, Walter Trout, Robben Ford, Chris Duarte, Shemekia Copeland, Lucky Peterson, Jonny Lang en Quinn Sullivan. En ook op dit album doen een hoop uitstekende gitaristen mee. Zo horen we gastoptredens van Charlie Starr, Eric Gales, Joe Louis Walker, Ana Popovic, Kirk Fletcher, King Solomon Hicks, Josh Smith en Sonny Landreth. Voodoo Nation laat zich het best omschrijven als een mengeling van soul blues, blues rock, power blues, en als hardrock met een hoop funky grooves. Vernieuwend is het echter niet. Maar wel lekker om naar te luisteren. Uitgebracht door Provoque Records (Sonny Landreth, 2020 en Eric Gales, 2022). Een ander Provoque album in mijn 1760 lijst is van Joe Bonamassa.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.