De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(960) Saga – Worlds Apart

Een paar dagen geleden had ik al eerder een stukje geschreven over Saga: over de debuut LP van deze Canadezen. Deze keer dus mijn CD’s die ik van Saga heb. Dat zijn vier studioalbums (Worlds Apart, Generation 13, Pleasure And The Pain, House Of Cards), een verzamelalbum (The Very Best Of…) en een livealbum (Detours). Maar ik moet meteen iets rechtzetten. Op House Of Cards staan ook twee chapters. Chapter 11 en Chapter 15: Ashes To Ashes en We’ll Meet Again. En ook nog op twee andere studioalbums staan chapters (die ik niet heb). Mijn nederige excuses dus. Na Worlds Apart is Generation 13, uit 1995, dat een vijfentwintig nummers tellend epos is en een conceptalbum, mijn tweede favoriete CD van de band. Dit album is Saga’s The Wall, Tommy en The Lamb Lies Down On Broadway, naar mijn mening, en van alle albums die ik heb althans. Het staat bol van gesproken teksten, tempowisselingen en verschillende emoties. Een zeer afwisselend album dus. Met sterke en mooie nummers als Chances Are #1The Cross #1Leave Her Alone, My Name Is SamGeneration 13 (Theme #2) en The Learning Tree (Your Time Is Up). Pleasure & The Pain, uit 1997, en House Of Cards, uit 2001, vind ik twee middelmatige albums. Niet echt slecht maar ook niet echt bijzonder. Op Pleasure and The Pain staan wel een paar aardige nummers, zoals Welcome To The ZooWhere’s My Money, een cover van The BeatlesTaxman en het akoestische Pleasure And The Pain. House Of Cards kan me eigenlijk nog het minste boeien. De meeste nummers op dit album vind ik een soort van herhalingsoefening. En tenslotte over Worlds Apart? Alleen de eerste drie nummers al maken voor mij het verschil met de rest. On The LooseTime’s Up en Wind Him Up. Wat mij betreft zijn dat de beste nummers die Saga heeft gemaakt.

Voor de volledigheid hieronder dan maar alle chapters op alle albums van deze band:

 • Chapter 1: Images (Images At Twilight)
 • Chapter 2: Don’t Be Late (Silent Knight)
 • Chapter 3: It’s Time (Images At Twilight)
 • Chapter 4: Will It Be You (Saga)
 • Chapter 5: No Regrets (Worlds Apart)
 • Chapter 6: Tired World (Saga)
 • Chapter 7: Too Much To Lose (Silent Knight)
 • Chapter 8: No Stranger (Worlds Apart)
 • Chapter 9: Remember When (Full Circle)
 • Chapter 10: Not This Way (Full Circle)
 • Chapter 11: Ashes To Ashes (House Of Cards)
 • Chapter 12: You Know I Know (Marathon)
 • Chapter 13 Uncle Albert’s Eyes (Full Circle)
 • Chapter 14: Streets Of Gold (Marathon)
 • Chapter 15: We’ll Meet Again (House Of Cards)
 • Chapter 16: Worlds Apart (Marathon)
This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.