(1476) Destroyer – Kaputt (2011)

Destroyer is een Canadese indierockband uit Vancouver (AT 1760 – Black MountainGrimesJapamdroidsPo’ GirlTim HeckerCheech & Chong), opgericht in 1995. De band wordt geleid door oprichter Dan Bejar, met een collectief van vaste bandleden en medewerkers die hem vergezellen in de studio en tijdens live optredens. Naast Bejar bestaat Destroyer op dit album uit John Collins, Nicolas Bragg, Pete Bourne, Ted Bois en Joseph Shabason. Kaputt is een combinatie van relaxte lounge, smooth jazz en sophisti pop (AT 1760 – Prefab SproutDeacon BlueMatt BiancoThe Beautiful South) met veel galmende trompetten en saxofoons. En op Suicide Demo For Kara Walker hoor je ook een dwarsfluit. Aangenaam om naar te luisteren door het warme geluid dat je te horen krijgt. Ik kan zo wel een een stuk of zes nummers opnoemen die me bevallen. ChinatownBlue EyesDowntownSavage Night At The OperaBay Of Pigs (detail) en Song For America. En ja, dat is zowat het hele album. Doet aan Sade en Everything But The Girl denken. En op het afsluitende nummer, Bay Of Pigs (Detail), hoor je achtergrondzangeressen die zo lijken weg te zijn gelopen bij Paul Young (No Parlez) en Wham (Club Tropicana). Uitgebracht door Merge Records (AT 1760 – The Magnetic FieldsWilliam TylerLambchopHis Golden MessengerH.C. McEntireSpoonMikal CroninNeutral Milk Hotel). Andere Merge albums die ik heb zijn die van Fruit Bats (2021) en Superchunk (2022). Destroyer heeft tot nu toe dertien studioalbums uitgebracht, met hun meest recente, Labyrinthitis, uitgebracht in maart 2022.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.