(1477) HAIM – Days Are Gone (2013)

HAIM bestaat uit de drie zussen Este, Danielle en Alana Haim. Opgegroeid in een muzikale familie begonnen ze hun muziekcarriere in een coverband samen met hun ouders: Rockinhaim. Nadat de twee oudste zussen Este en Danielle eerder al in de popgroep Valli Girls hadden gespeeld, sloot Alana tenslotte bij hun aan om een eigen band te beginnen. En met succes. Days Are Gone verscheen in verschillende landen in de top tien van best verkochte albums. Tevens werden ze dat jaar genomineerd voor een Grammy voor beste nieuwe band. Days Are Gone klinkt verassend goed. Een beetje dromerig met af en toe een stevig gitaargeluid er overheen. Doet soms denken aan jaren tachtig synth pop. Catchy liedjes met pulserende baslijnen. Ongecompliceerd en lekker in het gehoor. Het is een krachtige, charmante en sensuele plaat. My Song 5 en Let Me Go wijken een beetje af van de rest, en zijn wat hoekiger. Maar de beste nummers zijn FallingForeverThe WireIf I Could Change Your MindHoney & I en Don’t Save Me. Opgenomen in maar liefst negen studio’s, waaronder Sunset Sound Recorders in Hollywood (AT 1760 – Tom WaitsJanis JoplinLoveVan HalenVan Dyke ParksSergio Mendes & Brasil 66Tim Buckley) Sear Sound in New York City (AT 1760 – Peter Wolf) en Vox Studios, ook in Hollywood (AT 1760 – Angel Olsen), geproduceerd door James Ford (AT 1760 – Klaxons), Ludwig Goransson, Ariel Rechtshaid en de drie Haim zussen. Uitgebracht door Polydor.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.