(1478) Yuck – Yuck (2011)

De twee Londense schoolvrienden Daniel Bloomberg en Max Bloom van Cajun Dance Party (bekend van alleen maar een album uit 2008 en van het nummer The Next Untouchable) besloten in 2009 een andere band op te richten. Dat was dus Yuck. Deze band heeft drie albums uitgebracht in 2011, 2013 en 2016. In 2021 gaf Yuck echter alweer te kennen dat ze ermee stopten. Op dit debuut blijkt dat deze band toen prima muziek maakte. Het zijn aanstekelijke liedjes die tegelijkertijd lekker wazig en verfrissend klinken met veel vervormde gitaren. Een mengeling van noise rock, shoegaze en indie rock. De aandacht wordt constant vastgehouden, en al deze twaalf nummers razen voorbij voordat je het in de gaten hebt. Doet allemaal denken aan Teenage FanclubYo La TengoPavement en Dinosaur Jr. Er zijn zes singles van dit album uitgebracht: RubberGeorgiaHoling OutGet Away en Shook Down. Hoogtepunt zijn echter de twee nummers Operation en Sunday. Uitgebracht door Fat Possum (AT 1760 – R.L. BurnsideRobbert Belfour).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.