De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(897) Fish – Vigil In A Wilderness Of Mirrors

Van al die CD’s die ik van Fish gekocht heb (en dat zijn er zes), is zijn solodebuut nog steeds mijn favoriete. Ik denk omdat die uitkwam in 1990, en ik die altijd als opvolger heb gezien van Clutching At Straws uit 1987, het laatste album van Fish met Marillion (en daar heb ik ook heel wat van, ook LP’s). Vigil In The Wilderness Of Mirrors vind ik misschien net iets beter dan Clutching At Straws. En Misplaced Childhood vind ik dan weer beter dan deze. Ik denk dat die nummers op Vigil: Vigil, A Gentleman’s Excuse MeFamily BusinessView From The Hill en Cliche, mooi aansluiten op die nummers van die laatste twee albums van Marillion. Die andere twee albums, Sunsets On Empire en Raingods With Zippos, vind ik eigenlijk minstens ook even goed. Met nummers als Change Of HeartWhat Colour Is God?TaraJungle RideWorm In A BottleSunsets On EmpireSay It With Flowers, en het beste nummer Brother 52, op Sunsets On Empire, en Mission StatementIncompleteRites Of PassageTilted CrossOld HauntsChocolate FrogsRaingod’s Dancing en Wake-Up Call (Make It Happen), op Raingods With Zippos. Songs From The Mirror is een coveralbum met negen nummers van The Moody Blues, Sensational Alex Harvey Band, Pink FloydThe Kinks, Argent, Sandy DennyGenesisT.Rex en Bowie (QuestionBoston Tea PartyFearlessApemanHold Your Head UpSoloI Know What I LikeJeepster en Five Years). Acoustic Session en Tales From The Big Bus zijn livealbums. Op deze twee CD’s staan ook een aantal Marillion nummers, zoals KayleighAssassingSugar Mice en Fugazi.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.