(1480) Cherry Glazerr – Apocalipstick (2017)

Cherry Glazerr speelt niet zo zeer met vuur waar je je heerlijk aan kunt verwarmen. Nee, Cherry Glazerr is als lava dat uit de korst komt. Het is niet te blussen of te doven: het is zeer vermakelijk, melodisch en besmettelijk. Zangeres Clementine Creevy, op dit album pas negentien jaar oud, gewapend en gezegend met verschillende emoties in haar stem, laat je meerijden in een wilde rit over glooiende heuvels en door diepe dalen: het is een gevarieerd landschap, dat je kan voelen, proeven en ruiken. En gitaar spelen kan ze ook. Ja, Apocalipstick is gewoon een lekkere gitaarplaat. Eentje waar je vrolijk van wordt. Doen de eerste akkoorden nog een beetje denken aan The White Stripes: op het moment dat deze frontvrouw op deze plaat begint te zingen hoor je een eigen uniek geluid. Catchy, met veel energie. Creevy gromt, snerpt, huilt en schreeuwt tegelijkertijd, als een wolfin dat haar gebied beschermd. Humble ProNuclear BombOnly Kid On The BlockLucid Dreams: het zijn allemaal nummers die je meteen bij je strot grijpen. Perfect geproduceerd door Joe Chiccarelli (AT 1760 – Broken Social Scene) en Carlos de la Garza, uitgebracht door Secretly Canadian (AT 1760 – Songs: OhiaDamien JuradoWhitneyCaycucasThe War On DrugsYeasayer), en opgenomen in twee studio’s waaronder in de fameuze Sunset Sound Recorders in Los Angeles (AT 1760 – Tom WaitsJanis Joplin, LoveVan HalenVan Dyke ParksSergio Mendes & Brasil ’66Tim Buckley).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.