(1482) Grimes – Visions (2012)

Clair Elise Boucher, ook wel bekend onder haar artiestennaam Grimes, heeft met Visions in 2012 een bijzonder album afgeleverd. Het album is in zijn geheel namelijk gemaakt met behulp van Apple’s GarageBand, met daarop aangesloten een keyboard. Naar het resultaat luisterend mag je haar daarvoor wel een compliment geven. Drie weken heeft deze dame er over gedaan om dit album in elkaar te zetten (is later wel gemixt in een studio). Dankzij Grimes wisten we in 2012 al (en nu in 2022 zijn de mogelijkheden op deze app ook nog eens enorm verbeterd en uitgebreid) dat iedereen zo’n album thuis op je telefoon (of op je iPad) kan maken. Een dure studio heb je in feite niet meer nodig. Creativiteit is uiteraard wel een vereiste. En dat is haar zeker gelukt. De nummers GenesisOblivionVowels = Space And Time, SkinKnow The Way (outro) zijn mooie voorbeelden daarvan. Het album is in 2012 zeer goed ontvangen. Om het het nu een meesterwerk te noemen is dan wel zwaar overdreven. Maar toch is het wel een goed album. Verrassend, leuk, innovatief en inspirerend. Ik ga maar weer eens met GarageBand spelen. Want leuk speelgoed dat blijft het. Uitgebracht door 4AD (AT 1760 – o.a. PixiesThe BreedersLushAriel Pink’s Haunted Graffiti en This Mortal Coil).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.