De uitklaphoes van de LP #60

9012Live: The Solos van Yes

Deze LP was het derde livealbum van Yes, uitgebracht in 1985 . Eerder verschenen Yessongs in 1973 en Yesshows in 1980. Eigenlijk is het een mini LP, een EP, met maar zeven nummers, opgenomen tijdens een wereldtournee in 1984. En eigenlijk om het eerder verschenen 90125 te ondersteunen. Yes bestond toen uit Jon Anderson, Trevor Rabin, Chris Squire, Tony Kaye en Alan White, dus zonder Steve Howe, Rick Wakeman en Patrick Moraz die op Yesshows nog present waren en Bill Brufford die op Yessongs nog meespeelde. Twee nummers, Hold On en Changes, komen van het album 90125 (waarop ook Owner Of A Lonely Heart staat). De andere nummers, SiSolly’s BeardSoonAmazing Grace en Whitefish, zijn solo optredens van Kaye op orgel, Rabin op akoestisch gitaar, Anderson als zanger, Squire op bas, en Squire samen met White op drums en bas. Ik vond het nogal tegenvallen toen ik deze LP ooit kocht, in niets te vergelijken met het magistrale Yessongs. Hoogtepunt is het laatste nummer Whitefish, dat een medley is van The FishSound Chaser en Tempus Fugit. Deze mini LP was een soort van tussendoortje. Twee jaar later, in 1987, zou Big Generator verschijnen.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.