(1485) D’Angelo and the Vanguard – Black Messiah (2014)

Black Messiah is het derde studioalbum van de Amerikaanse zanger en multi-instrumentalist D’Angelo, uitgebracht als D’Angelo and the Vanguard. Hij bleek uit zijn graf te zijn opgestaan na veel persoonlijke problemen meegemaakt te hebben. Het kwam veertien jaar na zijn tweede album, Voodoo, uit. Veel mensen hebben toen uitgekeken naar deze opvolger, en het album bleek toen goed te zijn ontvangen. Lovende recensies en twee Grammy Awards voor beste R&B album, en Really Love voor beste R&B nummer, waren het resultaat. Black Messiah is een gevarieerd album met veel blues, soul, funk, jazz, gospel en hip hop invloeden dat aan Sly & the Family Stone en Prince doet denken. Een aantal muzikanten hebben een aandeel in dit album gehad. Te horen zijn onderandere drummer Chris Dave, gitaristen Jesse Johnson en Isaiah Sharkey, percussionist Questlove (The Roots) toetsenist Cleo Sample, bassist Pino Palladino (AT 1760 – Don HenleyMellissa EtheridgeAnderson .PaakRichard Wright) en blazer Roy Hargrove (AT 1760 – John Mayer). En hebben Q-Tip (A Tribe Called Quest), twee nummers, en zanger Kendra Foster, het meerendeel van de nummers, met de lyrics meegeschreven. Uitgebracht door RCA (AT 1760 – o.a. OdettaBintangsWaylon JenningsDave Matthews BandEddy Arnold en Kings Of Leon).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.