(1497) Ojos de Brujo – Aocana (2009)

Afkomstig uit Barcelona en was vanaf 1994 tot en met 2012 actief. Het laatste album van Ojos de Brujo komt echter alweer uit 2010. Was meer een collectief dan een band. Speelt op dit album uit 2009 een soort combinatie van flamenco, rumba, tango, jazz en hip-hop, en alles gezongen in het Calo, een mengeling van Romani en Spaans. Bitterzoete ballades, elektronische beats en opzwepende raps, uitstekend begeleid door de twee flamenco gitaristen Ramon Gimenez en Paco Lomena en de Cubaanse trompetist Carlitos Sarduy. Het is relaxte achtergrond muziek met pakkende melodieen voor de warme zomeravonden verpakt in Caribische warmte. Zangeres Marina Abad heeft een heerlijke zwoele stem die de luisteraar weet vast te houden. Een aantal van de nummers die het dichtst bij pure flamenco komen zijn Tantas FloresTocale Ya en Busca Lo Bueno, maar al deze nummers hebben ook fijne Arabische, jazz en cubaanse rumba invloeden. Dat maakt dit album best wel interessant. Het is allemaal sappig tropisch fruit. Fijn om naar te luisteren.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.