(1500) Wild Beasts – Boy King (2016)

De sterk aangezette synthesizers geven op een aantal nummers op Boy King (het vijfde en laatste album dat deze band heeft uitgebracht, want Wild Beasts is inmiddels blijkbaar ontbonden) nog een ietwat hypnotiserende werking. En dat vervormde geluid met die hoge falsetto stem van de zanger werkt soms ook wel. Maar het meerendeel van alle nummers is nogal afstandelijk, met weinig variatie. Maar een paar nummers klinken door de algehele sound nog best wel aantrekkelijk: met hier en daar een prettig basloopje, een goede gitaarriff, een spaarzame gitaarsolo, of een vet synthersizer riedeltje. Dat maakt dit album alleen om deze reden in ieder geval nog net de moeite waard. Boy King, dat een conceptalbum is over masculiniteit, met nummers als Tough GuyAlpha FemaleEat Your Heart Out Adonis, mist echter overtuiging. Get My Bang is een van de betere nummers. Dreamliner klinkt als Antony and the Johnsons. Maar voor de rest begint het allemaal al snel stierlijk te vervelen, en is het hele album eigenlijk gewoon saai. Geproduceerd door John Congleton (AT 1760 – St. Vincent) en uitgebracht door Domino Records (AT 1760 – o.a. Arctic MonkeysFranz FerdinandJulia HolterThe Amazing Snakeheads).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.