(1504) Pretty Maids – Red, Hot And Heavy (1984)

Red, Hot And Heavy, uit 1984, was het debuutalbum van deze metal/hardrock formatie uit Denemarken. Hebben tot en met 2019 vijftien albums uitgebracht. In 1981 opgericht door gitarist Ken Hammer en zanger John Jacobsen, ooit als een Thin Lizzzy coverband, maar door de komst van zanger Ronnie Atkins (die Jacobsen verving), werd de grens al snel verlegd naar het schrijven van eigen nummers. Little Darling van Thin Lizzy is een van die covers die toch nog op dit album is terechtgekomen. Red, Hot And Heavy is een smakelijke mix van hardrock en melodieuze powermetal. De meezinger en het titelnummer Red, Hot and Heavy is daar een voorbeeld van, en ook Waitin’ For The Time is een afwijkend nummer, maar niet minder goed. Eigenlijk klinkt alles best wel stevig, met krachtige riffs en met de krachtige zang van Ronnie Atkins, en met verassend snelle gitaarsolo’s van Ken Hammer. De boodschap lijkt helder. Met duizelingwekkende vaart headbangend naar de afgrond richting valhalla. Hoewel er een paar wat softere nummers op staan, die aan bands als Europe doen denken, en aan The Tubes (A Place In The Night), ligt de nadruk toch meer op metal. Mede geproduceerd door Amerikaan Billy Cross (ooit werkzaam geweest als sessiemuzikant voor Bob Dylan die o.a. te horen is als gitarist op de albums Street Legal en Live At Budokan), die op twee nummers ook gitaar speelt. Uitgebracht door CBS.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.