(1506) Horsehead – Welcome To… (2008)

Niet te verwarren met de Australische hardrockband Horsehead. Deze Amerikaanse Horsehead, uit Richmond, Virginia, maakt alt country in de stijl van The MekonsSon VoltThe Deep Dark Woods en The Jayhawks, maar doet ook aan Crazy Horse denken (jawel dat album van CH in mijn 1760 lijst vind ik dus niet beter dan deze). Want dit is fijne gitaarrock met aardige gitaarsolo’s en fijne samenzang. Maar meer is het eigenlijk niet. Het hele album heeft niet een echt eigen geluid. Maar het ligt wel allemaal lekker in het gehoor. Zoals Walk It Off, met een Dylan achtige mondharmonica. Verder niet echt bijzonder dus. Maar gewoon degelijk en sympathiek maar wel zonder urgentie, zonder echte uitschieters. Met nummers die teveel aan anderen doen denken, maar wel zodanig zijn opgenomen dat het klinkt alsof die nummers allemaal live zijn. En dat geeft een bepaalde spontaniteit. Ik denk dat ik vooral van het gitaargeluid op het hele album houdt. Toch de moeite waard dus om naar te luisteren. En zeker geen slechte muziek. Uitgebracht door Emerald City Sounds.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.