A Place To Bury Strangers – See Through You (2022)

A Place to Bury Strangers, uit New York City, bracht vorige maand hun zesde album uit. En wat voor een. See Through You is precies wat een mens nodig heeft. En weer eentje blijkbaar met een nieuwe bezetting. Want daar lijkt deze band wel last van te hebben (of misschien ook wel niet). Oprichter en enig constant bandlid Oliver Ackermann wordt nu bijgestaan door het echtpaar John (bas) en Sandra Fedowicz (drums). Liefhebbers die van lawaai houden zullen dit vast prima muziek vinden. En ik kan dit zelf ook wel waarderen. Experimentele noise met veel echo en met een muur van geluid dat lekker vet is geproduceerd. Er zitten wel een paar rustpunten in verstopt om op adem te komen. I Don’t Know How You Do It bijvoorbeeld. I’m Hurt klinkt dreigend alsof het in een tot puin vervallen fabriekshal is opgenomen. So Low is een beetje psychedelisch. En mocht je van al deze nummers in slaap gevallen zijn dan maakt Dragged In A Hole je meteen weer wakker. Het laaste nummer Love Reaches Out doet me aan The Cure denken. Maar de beste tracks zijn wat mij betreft het openingsnummer Nice Of You To Be There For Me en Anyone But You. Twee keer luisteren naar dit album en je bent verkocht. En vooral met de volumeknop flink omhoog heel hard naar luisteren.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.