(1508) The Veils – Time Stays, We Go (2013)

In 2013 bracht The Veils het vierde album uit. Met tien nummers die allemaal geschreven zijn door bandleider Finn Andrews (zoon van Barry Andrews van o.a. XTC, Shriekback en The League of Gentlemen). Beste nummer, en dat ook op single is uitgebracht, is Another Night On Earth. Maar ook het afsluitende Out From The Valley & Into The Stars is goed gelukt, dat een zeer enerverend en meeslepend nummer is, waarin een soort van melancholische energie zit verborgen. Er zit een bepaalde drive in het hele album dat mezelf wel aanspreekt. En hoewel het complete album me een beetje doet denken aan Let England Shake van PJ Harvey, heeft het toch een geheel eigen sound. Soms lijkt muziek op elkaar, waar kleine overeenkomsten soms grote verschillen kunnen zijn. Persoonlijk stoort me dat totaal niet, niet altijd althans, zoals in dit geval. Het openingsnummer Through The Deep, Dark Wood en The Pearl doen me bijvoorbeeld weer aan U2 denken. En ook Nick CavePixies en Arcade Fire komen om de hoek kijken. Dancing With The TornadoCandy Apple Red en Turn From The Rain, zijn allemaal prima nummers. Time Stays, We Go is een geslaagd album wat mij betreft, uitdagend genoeg om geboeid naar te blijven luisteren. Opgenomen in Seedy Underbelly Studios in Los Angeles (Laurel Canyon). Uitgebracht in eigen beheer door Pitch Beast Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.