(1510) Mozes and the Firstborn – Mozes And The Firstborn (2013)

Garage rockers uit Eindhoven. Dit debuutalbum kwam uit in 2013. Sindsdien heeft deze band om de drie jaar een album uitgebracht. In 2016 verscheen Great Pile Of Nothing en in 2019 Dadcore. Maar of het er dit jaar van komt? Misschien wel. Wie weet. Het jaar is nog jong. In 2019 werd echter bekend gemaakt dat de band het laatste optreden inmiddels wel gedaan had. Maar volgens een bericht in 2020 op Facebook leek men er opeens weer zin in te hebben. Afwachten dus maar. In ieder geval was dit debuutalbum best wel veelbelovend. Er staan een paar uitstekende liedjes op. BloodsuckerI Got SkillsGimme SomeSeasons en Down With The Band, hebben een rauw randje die je soms meenemen naar de jaren zestig, met een fuzz sound die aan The SeedsThe Fugs en The Ventures doet denken. Twaalf melodieuze en aanstekelijke nummers van vier bandleden die hun toekomst toen nog zonnig inzagen. En zeker met een internationaal geluid. Uitgebracht door het Nederlandse label Top Notch en geproduceerd door Michel Schoots van Urban Dance Squad.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.