Superchunk – Wild Loneliness (2022)

Wild Loneliness is het twaalfde album van deze uit Chapel Hill, North Carolina afkomstige band. Het maakt hen hiermee inmiddels tot indie rock veteranen, als ze dat al niet een hele lange tijd zijn. Superchunk bestaat immers al meer dan dertig jaar. En het moet gezegd worden: zanger en gitarist Mac McCaughan, bassist Laura Ballance, gitarist Jim Wilbur en drummer Jon Wurster hebben een toegankelijk album afgeleverd. Met medewerking van Norman Blake en Raymond McGinley van Teenage Fanclub, Tracyanne Campbell van Camera Obscura, Sharon van Etten en Mike Mills van R.E.M. Verpakt als aanstekelijke en opbeurende uptempo gitaar popliedjes zijn City Of The DeadEndless SummerHighly SuspectSet It Aside en This Night allemaal nummers om gewoon vrolijk van te worden. Wild Loneliness is muziek om op je MP3 speler naar te luisteren in de zomer op het strand. Dat zal zeker niet teleurstellen. Laat de vakantie dus maar beginnen. Uitgebracht door hun eigen in 1989 opgerichte Merge Records label (AT 1760 – The Magnetic FieldsWilliam TylerLambchopHis Golden MessengerH.C. McEntireSpoonMikal CroninNeutral Milk HotelDestroyer).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.