Prins, De Munnik & Den Tex – De Vertalingen (2022)

De LastMeisje KaneelMooiste DagOuweSpeling Van Het LotHet Wonder Van ZaterdagnachtVerstrikt In Blauw? Enige herkenning? De Pest ErinDagje Uit Naar De Randstad. Inderdaad dit zijn mooie vertalingen van klassiekers die men kent van Neil YoungJoni MitchellBob DylanThe BandTom Waits en Lou Reed. Nadat Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex al eerder in 2007 samen hadden gewerkt tijdens een theatertournee, waarvan ook de CD is verschenen Op Weg Naar Huis, en ze al eerder meerdere vertaalde bekende werken van bijvoorbeeld ook Tom Waits en America hadden uitgevoerd, komen ze nu met elf herkenbare mooi vertaalde covers van o.a. The WeightCinnamon Girl(Looking For) The Heart Of Saturday Night, Old ManTangled Up In BlueWalk On The Wild Side en The Shape I’m In. Wie ze kent kan ze natuurlijk letterlijk dromen. En nu dus ook in het Nederlands. Dus dit is een buitengewoon interessant album. Zeer geslaagd en met respect en liefde gemaakt. En vooral leuk. Deel 2 mag er wat mij betreft zeker komen. Geproduceerd door Frans Hagenaars in een kroeg op Vlieland in oktober 2021.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.