Top 10 Bands en Artiesten die voor het eerst hebben opgetreden in 100 Club, Londen

De 100 Club is een muzieklocatie op 100 Oxford Street, Londen, Engeland, waar het sinds 24 oktober 1942 livemuziek organiseert. Het heette oorspronkelijk de Feldman Swing Club, maar veranderde zijn naam toen de vader van de huidige eigenaar het in 1964 overnam. In 1942 was de locatie nog een restaurant dat Macks heette, dat vanaf vierentwintig oktober elke zondagavond door Robert Feldman werd verhuurd voor 4 pond per nacht om er een jazzclub met swingmuziek te organiseren. De eerste line-up van de Feldman Swing Club die in Melody Maker werd geadverteerd, bestond uit Frank Weir, Kenny Baker en Jimmy Skidmore, met gastartiesten het Feldman Trio, samengesteld uit de kinderen van Feldman, waaronder de toen achtjarige jazzdrummer Victor Feldman. Na de Britse jazz- en beatscene werd de club geassocieerd met punk rock. In september 1976 was de 100 Club gastheer van het eerste internationale punkfestival, een evenement dat hielp om de toen nieuwe punkrockbeweging van de underground naar de mainstream te duwen. Bands die op dit evenement speelden waren onder andere The Sex PistolsSiouxsie and the BansheesThe ClashBuzzcocksThe JamThe Stranglers en The Damned. Verschillende live albums werden opgenomen in de club, waaronder een door The Sex Pistols. Op 31 mei 1982 speelde The Rolling Stones er een onaangekondigde show als opwarmer voor hun Europese tournee, en keerden op 23 februari 1986 weer terug om een tributeshow te spelen voor hun overleden pianist Ian Stewart, een concert dat hun enige live optreden was tussen 1982 en 1989. In september 2010 werd aangekondigd dat de 100 Club eind 2010 zou sluiten vanwege aanhoudende verliezen. Er werd een campagne gelanceerd, de Save The 100 Club, om de locatie open te houden, ondersteund door muzikanten zoals Paul McCartney, en in februari 2011 werd een partnerschap met Nike-dochteronderneming Converse geregeld, waardoor de 100 Club open kon blijven. DEF Digby was de eerste band die in 2012 op de locatie speelde. Recente bands die in 100 Club hebben opgetreden zijn onderandere Alice Cooper, Black MidiThe Specials, Idles, Dr. Feelgood en Sleaford Mods. 

This entry was posted in Top 10 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.