Top 10 Vaders en dochters die op verschillende Albums hebben gespeeld

15 augustus 2020 was de laatste datum (waar blijft de tijd) dat ik een top tien had gemaakt van muzikale familieleden, die op hetzelfde of op verschillende albums te horen zijn. Vandaag dus dan maar weer een top tien van muzikale vaders en dochters op verschillende albums. Op Pet Sounds van The Beach Boys, hebben Glen Campbell, Michael Melvoin en Gary L. Coleman (die ook nog een zoon heeft die op het album van Prince and The Revolution is te horen) vier dochters die op andere albums actief zijn geweest: Ashley Campbell, Lisa Coleman, Wendy Melvoin en Susannah Melvoin. Lisa Coleman, Wendy Melvoin en Susannah Melvoin zijn alle drie te horen op het Prince album Sign ‘O’ The Times. Lisa Coleman en Wendy Melvoin zijn trouwens ook bekend als het duo Wendy & Lisa. Verder zijn er ook nog drie vaders en drie dochters die alle zes met een eigen album in mijn 1760 lijst staan: Rufus Thomas, Carla Thomas, Ravi Shankar, Norah Jones, Serge Gainsbourg en Charlotte Gainsbourg. En de dochter van Levon Helm is ook weer te horen op het album van de dochter van Johnny Cash. Vaders en dochters die deze top tien niet hebben gehaald zijn Donal Lunny (Planxty), Cora Venus Lunny (Damien Rice), Roebuck Staples (The Staple Singers), Mavis Staples, Ernst Jansz (Doe Maar) en Luna Jansz (Ernst Jansz). En nu we het toch over Ernst Jansz hebben… Rust in vrede Henny. Samen met Ernst heb je mooie liedjes gemaakt.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.