(1526) Selah Sue – Selah Sue (2011)

Een paar weken geleden verscheen eindelijk de opvolger van haar tweede album uit 2015 genaamd Reason. Voor haar debuutalbum moet men helemaal teruggaan naar 2011. Dit gelijknamige debuutalbum, Selah Sue, was een groot succes. Ze stond in het voorprogramma van Prince, en de vier singles RaggamuffinCrazy VibesThis World en Summertime trokken veel aandacht. De muziek op dit album, relaxte neo soul, dat in mijn 1760 lijst is te vergelijken met de albums van Amy WinehouseJoss StoneDuffyLaura Mvula en Lauryn Hill, doet redelijk oorspronkelijk aan: de zangeres lijkt alles uit haar tenen te halen, maar is toch in staat om alles zo klein mogelijk te houden, en dat lijkt best goed te werken. Bij de nummers MommyExplanationsPlease en Summertime kun je heerlijk onthaasten. Feelgood muziek dat uitstekend is gemaakt. Met liefde lijkt het. Ook al staat er wel een nummer op dat ik uitermate vervelend vind. Dat nummer, Peace Of Mind, had deze Belgische beter achterwege kunnen laten. Uitgebracht door Because Music (AT 1760 – Amadou & MariamCharlotte GainsbourgDjango DjangoMetronomyChristine and the Queens).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.