(1527) Eric Taylor – Resurrect (1998)

Mooie introverte country folk. Elf gestileerde en zelf geschreven liedjes van een geboren verhalenverteller. Taylor debuteerde in 1981 met het album Shameless Love, en kwam pas veertien jaar later op de proppen met een opvolger Eric Taylor uit 1995. Daarna verscheen deze in 1998. Een van de mooiste nummers zijn Louis Armstrong’s Broken HeartComancheBirdland en Texas Texas. Op het eerste gehoor zijn alle nummers een beetje vlak en voorzichtig. Maar als je er wat vaker naar luisterd komen er mooie dingen naar de oppervlakte en snijden ze door je ziel. Taylor is een man die observeert, maar geen conclussies trekt. Niet omdat hij afstandelijk is maar waarschijnlijk gewoon te aardig. De muziek geeft de indruk van een man die zijn liedjes laat horen eenzaam op een verhoogd podium in een groezelige half verlaten kroeg, van iemand die jaren heeft moet vechten voor erkenning, maar wiens verhalen ondersneeuwen bij het grote publiek. Ooit een veelbelovende toekomst, daarna in de goot terecht gekomen, maar uiteindelijk is opgestaan. Door deze muziek heen hoor je een verre echo van Guy Clark en Townes Van Zandt en van country blues zangers als Lightnin’ Hopkins en Mississippi Fred McDowell. Uitgebracht door het Nederlandse label Munich Records (AT 1760 – Dayna KurtzJW RoyThe Prodigal Sons), dat tegenwoordig onderdeel is van V2.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.