(1529) Bobby Womack – The Poet II (1984)

Op deze die ik heb, in feite een compilatiealbum, staat The Poet I & II. Maar II bevalt me beter dan I. Maar wat wel duidelijk maakt is dat deze dubbeluitgave, thematisch gezien een geheel is, ook al liggen er drie jaren tussen beidde albums dat ze verschenen (1981 en 1984). The Poet I & II is een prettige combinatie van soul, funk en jazz. Op The Poet II staan een paar prachtige liedjes waar van alles in zit: verdriet, romantiek, vreugde, pijn, tederheid, liefde en verlies. Je luisterd naar een emotionele rollercoaster afkomstig van een crooner, die je besluipt en je ziel raakt en die met zijn zoete en zwoele stem en met ook een raspende grom vanuit zijn keel, regelrecht onder je huid gaat zitten. Het is geen vals sentiment waar je naar luisterd maar zijn oprechte uitingen van gevoelens. Uiteraard is de muzikale ondersteuning meer dan uitstekend. Van drummer James E. Gadson (AT 1760 – Donald FagenBeckBee GeesCharlotte GainsbourgD’Angelo and the Vanguard), gitarist George Benson (AT 1760 – Ralph BurnsChaka Khan), van Patti Labelle, die op drie nummers Love Has Finally Come At LastIt Takes A Lot Of Strength To Say Goodbye, geschreven door Chris Brubeck, zoon van Dave Brubeck, en Through The Eyes Of A Child een duet met Womack doet. En ook van achtergrondzangers The Waters, bestaande uit Julia, Luther, Maxine en Oren Waters (AT 1760 – Michael JacksonKinky FriedmanJimmy Vaughan), The Valentinos, ook wel bekend als The Womack Brothers, van David T. Walker (AT 1760 – Stevie WonderTina Turner), van blazers Fred Wesley (AT 1760 – James BrownBootsy Collins), en Wilton Felder (AT – 1760 Randy Newman, Steely DanJohn CaleTina Turner), en van percussionist Paulhinho DeCosta (AT 1760 – Bee GeesMichael JacksonBonnie RaittTori AmosAnita BakerThe Jacksons). Geproduceerd door Bobby Womack, James E. Gadson en Andrew Loog Oldham (van 1963 tot 1967 manager en producer van The Rolling Stones).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.