De uitklaphoes van de LP #51

Sister Feelings Call van Simple Minds

In 1998 heb ik ooit het album Neopolis nog eens gekocht op CD. Dat was een bittere teleurstelling. De magie op dat album van SM was geheel verdwenen. Maar er was een tijd (in de jaren tachtig) dat Simple Minds absoluut vernieuwende muziek maakte met LP’s als Life In A Day, Real To Real Cacophony, Sons And Fascination, Sister Feelings Call, misschien ook nog wel Sparkle In The Rain en uiteraard New Gold Dream (81-82-83-84). Daarna kon deze band me niet echt meer boeien. Helaas. Vergelijkbaar voor mezelf een beetje met U2. Bono en wellicht in iets in mindere mate Jim Kerr, waren ooit de vaandeldragers van een nieuw geluid, maar werden uiteindelijk uitgebluste frontmannen die niets meer te melden hadden. Sister Feelings Call werd als duo-release op dezelfde datum op de markt gebracht samen met Sons And Fascination. Beidde albums zijn Simple Minds officiele vierde album. Sister Feelings Call was daarvan in feite de bonus LP. Is later als apart album uitgebracht, die ik dan heb. Die andere heb ik niet. Sister Feelings Call heeft een bepaalde ongemakkelijke dreiging en hopeloosheid. Het is beklemmend, claustrofobisch. het laat een soort van machteloosheid horen, en is muziek met een zeer hoge urgentiegraad. Theme For The Great CitiesThe American20th Century Promised LandWonderful In Your LifeLeague Of NationsCareful In CareerSound In 70 Cities. Het zijn hypnotiserend nummers die je dankzij het haast pompende geluid zou moeten omschrijven als zeer dynamisch en om van in de war te raken. Alles precies in een goed evenwicht. Geproduceerd door Steve Hillage, opgenomen in Farmyard Studios in Little Chalfont dat toen eigendom was van Rupert Hine (AT 1760 – Saga) en Regent Park Studios in Londen, en uitgebracht door Virgin.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.