(1530) Harry Sacksioni – Gitaar (1975)

Op de homepagina van Sacksioni kun je o.a. luisteren naar The Clap van Yes, afkomstig van een livealbum van hem genaamd Helden. Dan kun je duidelijk horen wat voor een goede gitarist Sacksioni in feite is. Misschien wel een van de beste van Nederland. Deze man is qua techniek (ja ik weet het je mag gitaristen eigenlijk niet met elkaar vergelijken – het is immers geen wedstrijd) net zo goed als bijvoorbeeld Davey Graham en John Fahey. En op akoestisch gitaar misschien ook wel beter dan Jan Akkerman, Eelco Gelling, George Kooymans en Eddy van Halen. Als je naar Gitaar luisterd druipt het vakmanschap er gewoon vanaf. Gitaar was het debuutalbum van Sacksioni, met mooie arrangementen en verfijnd gitaarspel. Hij is in staat om tegelijkertijd bas, akkoorden en melodie te spelen. Dat levert mooie nummers op als ElixerMeta SequoiaLappenballerinaHagelslag en Thee Bij Tante Josephine, met begeleiding van hobo, viool, cello en piano lichtjes op de achtergrond. Onderandere met Herman van Veen en Erik van der Wurff. En met ook een interessante versie in een eigen arrangement van Scarborough Fair. Uitgebracht (ik heb alleen een 3 Originals (?) versie waarop ook de drie andere albums Om De Hoek, Vensters en Het Dubbelleven Van Holle Vijnman staan) door Polydor (AT 1760 – o.a. MonksBlind FaithVan MorrisonGolden Earring). Opgenomen in de Phonogram Studios in Hilversum (AT 1760 – Supersister). Tijdloze muziek van iemand die in zijn jeugd ooit heeft moeten kiezen tussen een profcarriere als voetballer en muzikant. Gelukkig heeft de muziek hem een mooie carriere opgeleverd.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.