(1534) The Mavericks – Trampoline (1998)

Ik heb deze CD ooit alleen gekocht om Dance The Night Away, dat ooit als single is verschenen. Van dit nummer wordt je gewoon vrolijk. En eigenlijk is dit nummer het enige nummer dat ik echt de moeite waard vind. The Mavericks, uit Miami Florida, speelt americana en tex mex achtige country met veel blazers. Om het in een preciezer hokje te plaatsen: neo traditionalist country. Helaas vind ik niet alles goed. Laten we zeggen dat het een redelijk album is. Je hebt constant het gevoel naar een soort van feestband te luisteren dat op bruiloften en partijen speelt. Het is een beetje van alles wat, maar geen album met een echt eigen geluid. Dat is wel een klein beetje de charme van deze muziek, maar dat is dan ook het enige. I Should Know en Someone Should Tell Her zijn wel aardig, maar I Hope You Want Me Too vind ik dan weer storend, en een beetje sloom en zeurderig. Verder staan er nog twee bonustracks op de CD die ik heb, La Mucara en All I Get, een cover van Nick Low. Dus niet bepaald wereldschokkend of vernieuwend, maar wel uitstekend om zo nu en dan naar te luisteren. Opgenomen in Ocean Way Nashville en uitgebracht door MCA Nashville (AT 1760 – Joe Ely).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.