De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(709) The Tubes – The Completion Backward Principle

Luister naar White Punks On Dope en je bent verkocht. Ik kende dat nummer eerder al van de Nina Hagen Band, dat in het Duits TV-Glotzer heet en een zeer goede cover is. Van The Tubes heb ik maar twee CD’s: Goin’ Down, een verzamelalbum, en TCBP dus. Ik heb ooit ook drie LP’s van The Tubes gekocht, The Tubes (geproduceerd door Al Cooper), Remote Control (geproduceerd door Todd Rundgren) en dus ook The Completion Backward Principle (geproduceerd door David Foster). Deze laatste heb ik altijd de beste gevonden. Op het verzamelalbum staan o.a. Malaguena SalerosaWhat Do You Want From LiveWhite Punks On DopeTV Is KingTurn Me OnPrime TimeNo Way Out en Getoverture, allemaal nummers die een prettige combinatie zijn van arena rock, glam rock, power rock, punk en art rock. Ja, The Tubes was een unieke band met een uniek geluid. The Completion Backward Principle, dat een kraakhelder geluid heeft, is een conceptalbum verpakt als een buisinessprogramma voor managers, met o.a de prachtige mooie en schitterende ballad (ja ik weet het ik overdrijf) I Don’t Want To Wait Anymore. Andere nummers die ik ook echt geweldig vind zijn Talk To Ya Later (met Steve Lukather op gitaar), Sushi GirlMr. HateAttack Of The Fifty Foot WomanAmnesiaThink About Me en Let’s Make Some Noise. Eigenlijk dus wel zo’n beetje het hele album. Does Humor Belong In Music? Yes it does! The Tubes was daar een voorbeeld van.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.