Geboortejaren van muzikanten

Ik ben op mijn blogpagina’s al een tijdje bezig om de geboortejaren te vermelden van alle artiesten die in mijn Album Top 1760 staan. Deze gegevens haal ik van de wikipediapagina Table of Years in Music. Na gekeken te hebben bij welk jaar ik moest beginnen, kwam ik bij 1880 uit. Max Steiner blijkt in mijn 1760 lijst de persoon te zijn die het langst geleden is geboren. Vandaag heb ik de geborenen van 1920 op mijn blogpagina gezet. Omdat de kans steeds groter wordt dat vanaf 1920 nu ook leden van bands geboren gaan worden, zal ik nu ook wat duidelijker aan gaan geven wat de verschillen zullen zijn tussen artiesten die met een album in mijn 1760 lijst staan, bandleden, componisten, sessiemuzikanten en personen die ik zelf interessant vind om te vermelden.

Vanaf 1880 tot en met 1920 zijn de volgende artiesten en muzikanten met een album op hun naam in mijn 1760 lijst inmiddels geboren: Max Steiner, Segei Prokofiev, Big Bill Broonzy, Mississippi John Hurt, Carl Orff, Oscar Hammerstein II, Reverent Gary Davis, Howard Dietz, Lotte Lenya, Baby Dodds, Duke Ellington, George Lewis, Arthur Schwartz, Frederick Loewe, Louis Armstrong, Son House, Skip James, Bing Crosby, Big Joe Williams, Glenn Miller, Count Basie, Coleman Hawkins, Harold Arlen, Miklos Rosza, Benny Carter, A.L. Lloyd, Eden Ahbez, Lionel Hampton, Gene Krupa, Benny Goodman, Django Reinhardt, T Bone Walker, Howlin’ Wolf, Louis Prima, Robert Johnson, Big Joe Turner, Sonny Terry, Mahalia Jackson, Stan Kenton, Lightnin’ Hopkins, Woody Guthrie, Woody Herman, Sonny Boy Williamson, Sun Ra, Lester Flatt, Ewan MacColl, Robert Lockwood Jr., Muddy Waters, Billie Holliday, Hound Dog Taylor, Les Paul, David Honeyboy Edwards, Willie Dixon, Brownie McGhee, Frank Sinatra, Harry James, Moondog, Perez Prado, Rufus Thomas, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Dave Lambert, Lena Horne, John Lee Hooker, Buddy Rich, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Jo Stafford, Eddy Arnold, Leonard Bernstein, Alan Jay Lerner, Nat King Cole, Pete Seeger, George Shearing, Art Blakey, Ravi Shankar, Peggy Lee, Hazel Scott, Amalia Rodrigues, Jimmy Witherspoon, Charlie Parker, Dave Brubeck en Clark Terry.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.