Kris Delmhorst – Long Day In The Milky Way (2022)

Kris Delmhorst is een Amerikaanse folk en americana zangeres, die oorspronkelijk komt uit Brooklyn, New York City, maar die tegenwoordig in Massachusetts woont. Ze is een actief lid van de Bostonse folkscene. Long Day In The Milky Way is haar achtste album. En voor mij is dit mijn eerste kennismaking met deze muzikante. Delmhorst speelt verdienstelijk elektrisch en akoestisch gitaar, orgel, cello en kalimba. Het is best wel een interessant album, met twaalf mooie en gevoelige liedjes. Met observaties over de grotere dingen in het leven, die schijnbaar onaantastbaar en ongrijpbaar lijken te zijn, maar die zij probeert te begrijpen en te ontleden. Nummers over het sterrenstelsel maar vooral ook over menselijke relaties. Ze doet een poging om verbindingen te zoeken in zowel de kosmos als in de kleine aardse dingen om haar heen. Want we zijn volgens haar maar nederige wezens. Haar stem doet op een paar nummers, zoals Flowers Of ForgivenessThe Horses en Call Off The Dogs, een beetje denken aan die van Nora Jones. Deze nummers doen ook een beetje jazzy aan. The Horses is een cover van Walter Becker en Rickie Lee Jones (staat op het album Flying Cowboys van Jones). Deze muziek geeft je troost en het besef dat alles eigenlijk best wel vergankelijk is. Maar geluk zoeken en vinden blijkt nooit nutteloos te zijn. Ja, deze muziek geeft je een goed gevoel. Gemaakt door een zangeres die ook nog eens goede teksten kan schrijven. Uitgebracht door Big Bean Music en geproduceerd door Delmhorst zelf.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.