(1538) Steve Martin and the Steep Canyon Rangers – Rare Bird Alert (2011)

Steve Martin kennen we natuurlijk allemaal vooral als acteur, bekend van veel films als The Jerk, Three Amigos, Parenthood en Planes Trains and Automobiles. Verassend is dat hij ook een zeer goede banjo speler is en ook gewoon goede muziek uitbrengt. Hij heeft inmiddels alweer tien albums op zijn naam staan: een duo album met Edie Brickell, een aantal comedy albums, live albums, en drie albums samen met de Steep Canyon Rangers, een bluegrass band uit Brevard, North Carolina. Zo ook deze Rare Bird Alert, een progressive bluegrass album uit 2011 (en een beetje te vergelijken met mijn 1760 lijst albums van The Dillards en Jerry Garcia & David Grisham) waarop zelfs Paul McCartney (Album Top 1760 – Michael JacksonGodley & Creme) en The Dixie Chicks aan meedoen. McCartney zingt op Best Love en The Dixie Chicks zingen op You, dat opgenomen is in The Village Recorders (AT 1760 – Frank Zappa, Gene ClarkSteely DanSupertramp). Rare Bird Alert is een prima bluegrass album waarop ook vier instrumentale nummers staan: Rare Bird Alert, Northern Island, The Great Remember (For Nancy) en Hide behind A Rock. Leukste nummers zijn de twee live opnames King Tut (State Theatre Center of the Arts, Easton, Pennsylvania), wat al een oude hit van Martin was in 1978, en Atheists Don’t Have No Songs (Austin City Limits), waar de humor van Martin ook weer om de hoek komt kijken. Rare Bird Alert is een leuk album, waar het plezier van de muzikanten duidelijk van af straalt. En tien van de dertien nummers zijn door Martin zelf geschreven. Valt dus niet tegen. Uitgebracht door Rounder Records (AT 1760 – Boozoo Chavis and the Magic SoundsJo-El SonnierSteve YoungNathan and the Zydeco Cha ChasAlison Kraus and Union Station).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.