De uitklaphoes van de LP #49

Selling England By The Pound van Genesis

Ik weet niet meer hoe oud ik was toen ik deze langspeler voor het eerst hoorde. Ik heb deze LP in mijn jeugd echt grijs gedraaid. Ik ben er mee opgegroeid. Het is beslist een van mijn favoriete Genesis LP’s, samen met Nursery Cryme, Foxtrot en A Trick Of The Tale. Maar niet zo goed als de dubbelaar The Lamb Lies Down On Broadway die ik in mijn Album Top 1760 heb staan. En ik denk dat ik Nursery Cryme en Foxtrot ook beter vind. Dancing With The Moonlit KnightI Know What I Like (In Your Wardrobe)Firth Of FifthMore Fool MeThe Battle Of Epping ForrestAfter The OrdealThe Cinema Show en Aisle Of Plenty. Ik heb deze nummers vroeger talloze keren meegezongen, en kan het nog steeds niet laten als ik er naar luister. ‘It’s one o’clock and time for lunch. When the sun beats down and i lie on the bench I can always hear them talk’. Het is muzikale literatuur met de beste muzikanten die je je maar wensen kunt. Op deze LP dus met GabrielBanksHackettCollins en Rutherford, en met iedereen in een specifieke muzikale hoofdrol. Opgenomen in Island Studio (AT 1760 – Jethro TullFreeBrian Eno). Geproduceerd door Genesis zelf en John Burns (AT 1760 – Genesis) en uitgebracht door Charisma (AT 1760 – GenesisVan Der Graaf GeneratorMonthy PythonBrand XSteve HackettTony Banks). Deze LP is net als die andere LP’s van Genesis uit de jaren zeventig altijd magisch voor me geweest. Zeer origineel en is uiteraard een juweel in de progrock geschiedenis. Met allemaal klassiekers. Een echt geniaal album. Muziek om tijdens de donkere wintermaanden bij een knapperend haardvuur naar te luisteren. Moeilijk, maar mooi. Met dus een van de beste gitaristen die ik ken: Steve Hackett.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.