(1543) Element Of Crime – Immer Da Wo Du Bist Bin Ich Nie (2009)

Element of Crime werd in 1985 opgericht in West-Berlijn, door Sven Regener, Jacob Ilja Friderichs, Paul Lukas, Jürgen Fabritius en Uwe Bauer. Na vier opnames in het Engels besloot Sven Regener al zijn teksten in het Duits te schrijven. Hun eerste Duitse nummer Der Mann vom Gericht verscheen op het album The Ballad of Jimmy & Johnny uit 1989. Nadat het album Damals Hinterm Mond uit 1991 werd uitgebracht, werd de band steeds bekender. Sven Regener schreef ook drie opmerkelijke boeken waarvan er ook een werd verfilmd, waardoor het album Mittelpunkt der Welt uit 2005 een van hun grootste successen werd. Immer Da Wo Du Bist Bin Ich Nie was het twaalfde studioalbum. Het doet me soms denken aan Rowwen Heze in het Duits. Leuke melodieuze liedjes. Ook staat er een cover op van The Carter Family Storms Are On The Ocean, waardoor het dus niet een compleet Duitstalig album is geworden. Opgenomen in Tritonus Studio in Berlijn (AT-1760 – Wir Sind Helden) waar o.a. ook The Good Son van Nick Cave & The Bad Seeds is opgenomen. Uitgebracht door Vertigo (AT 1760 – o.a. Gentle GiantBlack SabbathGraham ParkerStatus Quo en The Notting Hillbillies) en Universal Music Group.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.