De uitklaphoes van de LP #48

Another Ticket van Eric Clapton

Zijn grootsheid natuurlijk erkennend als een van de belangrijkste en beste gitaristen die we kennen, is hij eigenlijk nooit mijn favoriete gitarist geweest (hij zal denk ik wel in een top tien lijstje staan). Wel heb ik heel wat van hem gekocht, maar meer op CD dan op LP. Ik heb behalve deze vroeger alleen 461 Ocean Boulevard (die ik in mijn 1760 lijst staan heb) en Backless op LP gekocht. Misschien heb ik hem te laat ontdekt en ben ik niet echt met hem opgegroeid. Ik weet het niet (toen ik in mijn jeugd alleen nog maar LP’s kocht was ik meer geinteresseerd in gitaristen als Brain MaySteve HoweSteve HackettRory GallagherFrank ZappaAlex LifesonNeil Young en Martin Barre, om er maar een paar te noemen omdat ik me vroeger eigenlijk vooral identificeerde als fan van QueenRushYesGenesis en Jethro Tull). Ik ben hem pas veel later gaan waarderen als gitarist en ook als zanger. Maar Clapton, en dat staat buiten kijf, is een meestergitarist, als ik zo mag uitdrukken. De man speelde vroeger schijnbaar alles met veel gemak en zonder veel moeite uit de losse pols. Veel andere gitaristen zijn door hem beinvloedt.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.