(1550) MFSB – Universal Love (1975)

MFSB (Mother Father Sister Brother) o.a. bekend als muzikanten van de intromuziek van Soul Train, het populaire tv programma dat tussen 1971 en 2006 op de Amerikaanse TV te zien is geweest, was in feite een groep van meer dan dertig studiomuzikanten die samen en los van elkaar werkzaam waren in de Sigma Sound Studio’s in Philadelphia. Hebben veel gewerkt met het productieteam van Kenneth Gamble en Leon Huff (Album Top 1760 – The O’Jays) oprichters van Philadelphia Records en producer en arranger Thom Bell. De muzikanten van MFSB hebben op talloze albums als sessiemuzikanten hun medewerking verleend. Zoals op die van Harold Melvin & The Blue Notes, The O’Jays, The Stylistics, Blue MagicThe Delfonics, The Intruders, The Three Degrees, The Spinners, Wilson Pickett en Billy Paul. In mijn Album Top 1760 hebben ze op albums gespeeld van The O’JaysPeople’s ChoiceThe Trammps en Teddy Pendergrass. MFSB heeft tussen 1973 en 1980 ook zeven albums uitgebracht onder een eigen naam. Universal Love, uit 1975, was het derde album: het is een zowat geheel instrumentaal album met hier en daar wat achtergrondkoortjes bestaande uit Deborah Stockton, Evette Davis, Harriet Tharpe en Shirley Brewer, ook wel bekend als The Sweethearts of Sigma.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.