(1551) Loreena McKennitt – The Book Of Secrets (1997)

Celtic en new age muziek en met Keltische invloeden. In mijn 1760 lijst te vergelijken met EnyaMary BlackClannad en The Corrs, en ook wel en beetje met Sarah McLachlan. McKennitt is de Koningin van de celtische emo, die van clichematige mysteries houdt en dat muzikaal toch wel aardig weet te verwoorden. Er zijn tijden geweest dat ik best wel van haar muziek hield (ik heb ooit vier albums van haar gekocht waaronder deze). Maar ik luister er eigenlijk niet zo veel meer naar. Op The Book Of Secrets staan echter wel een paar nummers die er boven uitsteken, en die vind ik dan wel weer de moeite waard. Die zijn spannend en mysterieus en hebben een mooie opbouw. Maar sommige nummers zijn echter nogal wazig en langdradig en vind ik te overdrachtelijk, te overdreven en te emotioneel, zoals The HighwaymanMarco Polo heeft wel weer een lang intro dat precies juist wel weer goed is en niet doet vervelen (en doet zowaar denken aan Kashmir van Led Zeppelin). Night Ride Across The Caucasus is ook heel mooi. Maar Dante’s Prayer is onbetwist het mooiste nummer. Bij deze drie nummers kun je wegdromen naar andere werelden, en hebben precies de goede spanningsboog. Het album staat op plek 1551 in mijn Album Top 1760.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.