David Keenan – “WHAT THEN?” (2021)

“WHAT THEN?” is het tweede album van deze singer songschrijver uit Dundalk, Ierland (waar The Corrs ook vandaan komen). Tussen 2017 en 2020 verschenen er al vijf EP’s van de man. En vorig jaar verscheen zijn debuut A Beginner’s Guide To Bravery, die net als deze ook op het Rubyworks label uitkwam. Wat mij betreft is Keenan een van de ontdekkingen van dit jaar voor mij. Want dit is erg inspirerende muziek. Ik kan het niet beter omschrijven. De man maakt met zijn liederen op mij de indruk een vrijgevochten onafhankelijke ziel te zijn, die een traditie voortzet van muzikanten en bands als Van MorrisonDexys Midnight RunnersBilly BraggVillagersTallest Man On EarthNick Drake en Tim Buckley. Muzikaal inhoudelijk van een hoog niveau en met zeer relevante teksten, die me erg aanspreken. De nummers What Then Cried Jo SoapPeter O’Toole’s Drinking Stories en The Grave Of Johnny Filth zijn erg mooi. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.