De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(763) Muse – Origin Of Symmetry

Tot en met 2018 heb ik vijf albums van Muse gekocht. HAARP, Showbiz, Black Holes And Revelations, The Resistance en Origin of Symmetry. En die laatste staat dus in mijn 1760 lijst. Muse heeft nog een aantal meer albums tot en met 2018 uitgebracht. Absolution, The 2nd Law, Drones en Simulation Theory. Die heb ik niet. Waarom ik Origin Of Symmetry van de vier het beste album vind (HAARP is een livealbum) komt onderandere door de nummers Plug In BabyCitizen ErasedBliss, Space DementiaHyper MusicNew Born, en door de cover Feeling Good van Nina Simone, dat oorspronkelijk door Anthony Newley en Leslie Bricusse (Album Top 1760 – Willy Wonka & The Chocolate Factory) voor de musical The Roar Of The Greasepaint was geschreven. Maar van het hele album heb ik toch voornamelijk een echt wow gevoel, zoals ik dat met Nevermind van Nirvana bijvoorbeeld ook al had. Het is een groot orgasme van geluid, wat uit het donkerste gat onder de grond naar boven komt gedrukt: het album heeft een volstrekt eigen geluid. Ja, Origin Of Symmetry is een klassiek album.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.