Top 10 1956

Het enige album dat ik van Elvis Presley de moeite waard vind om te beluisteren (hij heeft best nog wel een aantal albums meer gemaakt die best wel goed zijn, maar deze vind ik dus meer dan uitstekend) is die van hem waar Blue Suede Shoes, I Got A Woman, Just Because, Tutti Frutti, I’m Gonna Sit Down And Cry en Money Honey op staan. Dit debuutalbum van Presley is voor mij echter bij lange na niet het beste album van de fifties. Er staan nog elf albums boven deze, voornamelijk uit 1957. Maar niemand zal ontkennen dat Presley toen een stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de Rock and Roll. Dus Elvis Presley is een belangrijk album. Een ander album uit 1956 dat ik in deze top tien heb staan is die van de samenwerking van Gene Krupa and Buddy Rich: Krupa And Rich, de twee misschien wel belangrijkste drummers uit de muziekgeschiedenis. Dit album staat op plek 244 in mijn 1760 lijst. Andere albums in deze top tien zijn die van Gene Vincent and his Blue Caps (die net als Presley ook best wel belangrijk is geweest in de ontwikkeling van de rock and roll in de jaren vijftig), Big Joe Turner, Sister Rosetta Thorpe en The Jazz Messengers. Ach ja, eigenlijk zijn het allemaal erg fijne albums.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.