Steve Hackett – Surrender Of Silence (2021)

Dit nieuwe album van de voormalige gitarist van Genesis (ja, een eeuwigheid geleden alweer, ik weet het) is geen gemakkelijke. En dat is maar goed ook. Want het is een ouderwets goed album van een van de beste gitaristen ter wereld, met vooral veel verrassingen. Positieve in dit geval. Rijk aan verschillende kleuren en stemmingen, waarin hij alles uit zijn instrument haalt. Hij laat zijn gitaar als geen ander schreeuwen, gieren en kermen, met een geluid dat zo herkenbaar van hem is. Nadat Hackett dit jaar al een ander album had uitgebracht (in januari van dit jaar verscheen ook al Under A Mediterranean Sky, een klassiek instrumentaal akoestisch gitaaralbum) is het mooi om te horen dat deze man nog steeds zo actief is. Surrender Of Silence is alweer zijn zevenentwintigste.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.