(1556) Tina Turner – Private Dancer (1984)

Private Dancer bracht voor Tina Turner een overwinning. Financieel en emotioneel. Eindelijk los van haar verleden en eindelijk definitief los van Ike, met wie ze al vanaf de jaren zestig een duo vormde, en na wat later bleek dat een zeer ellendig bestaan voor haar was. Na al eerder vier soloalbums uitgebracht te hebben (in 1980 verscheen er nog een laatste Ike Turner album waarop Tina nog zong) waaronder Tina Turns The Country On, met daarop twee Dylan nummers, Acid Queen uit 1975 (met ook nog een duet met Ike, Baby, Get It On, en zelfs vier nummers door hem geschreven) kwamen er in 1978 en 1979 twee albums uit die commercieel niet veel deden, en verloor ze zelfs een platencontract. Private Dancer maakte van haar echter een wereldster als soloartiest. Met nummers als Let’s Stay TogetherHelpWhat’s Love Got To Do With It, I Can’t Stand The Rain en Private Dancer.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.