Ahmet Ertegun Tribute Concert 2007

Het Ahmet Ertegun Tribute Concert was een benefietconcert ter nagedachtenis aan de medeoprichter van het platenlabel Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Het concert vond plaats op 10 december 2007 in de O2 Arena in Londen. De hoofdact was Led Zeppelin dat, sinds de dood van drummer John Bonham op 25 september 1980, voor het eerst weer een volledig concert gaf. De zoon van Bonham, Jason Bonham nam de plaats in van zijn overleden vader. De opbrengst zou ten goede komen aan het Ahmet Ertegun Education Fund. Het concert stond in feite gepland op 26 november 2007. Maar op 1 november 2007 werd echter bekendgemaakt dat gitarist Jimmy Page zijn linkerpink had gebroken en het concert werd daarom uitgesteld tot 10 december 2007. Wereldwijd waren er zo’n twintig miljoen online aanvragen voor tickets waarmee, volgens het Guinness Book of Records (editie 2009), een wereldrecord werd gebroken.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.