(1557) Alan Jackson – Don’t Rock The Jukebox (1991)

‘Don’t rock the jukebox, i wanna hear some Jones, my heart ain’t ready for the Rolling Stones’ , zingt Jackson in het titelnummer Don’t Rock The Jukebox. Het nummer was een grote hit in de Amerikaanse country charts, net als drie andere nummers van het album: SomedayDallasMidnight In Montgomery en Love’s Got A Hold On You. Alan Jacksson was ooit de eerste artiest die bij Arista Nashville een contract tekende, en in Nederland misschien niet zo bekend, maar is in de Verenigde Staten zeer groot. Don’t Rock The Jukebox is muziek met nog net niet teveel vals sentiment voor m’n gevoel. Het zijn gewoon lekker in het gehoor liggende nummers waar je eigenlijk geen hekel aan kunt hebben. Het is geen muziek dat de wereld zal doen laten veranderen, maar zijn gewoon liedjes waar je je soms prettig bij voelt. Het komt recht uit het hart. En heel af en toe kun je hiervoor dus in de stemming zijn. Vind ik dus iets beter dan die van Johnny PaycheckMerle Haggard en Garth Brooks in mijn 1760 lijst, ook al is de stijl niet helemaal met elkaar te vergelijken. Don’t Rock The Jukebox is een new traditional country album, dat een soort mengeling is van honky tonk en mainstream country pop. Een prima album met tien persoonlijke en hartbrekende liedjes van een zanger met een mooie zangstem.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.