Brandee Younger – Somewhere Different (2021)

Somewhere Different is verrassend goed. De muziek is een mix van jazz, funk, r&b en akoestische tropicalia, dat, door het bespelen van de harp door Younger, wonderbaarlijk goed werkt. Somewhere Different is in feite gewoon een jazz album, maar dat zo nu en dan ook aan Ys van Joanna Newsom, ook een harpiste, doet denken. En Pretend, het enige vocale nummer, ook aan Lauryn Hill, maar dan meer met de nadruk op jazz dan op hip hop. Younger heeft al eerder samengewerkt met muzikanten als Pharoah Sanders, John Legend, Charlie Haden, The RootsLauryn Hill en Ravi Coltrane, en heeft al een paar albums gemaakt voor kleinere labels. Maar dit is wellicht haar grote doorbraak als een groot artieste. Somewhere Different is een klassiek jazz album van iemand die een instrument bespeeld dat je niet dagelijks te horen ktijgt, maar dat na een aantal keren beluisteren steeds beter wordt. Lang leve de harp! Het is prachtig.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.