Chrissie Hynde – Standing In The Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan (2021)

Chrissie Hynde, natuurlijk bekend van The Pretenders, is de zoveelste artiest die nummers covert van Bob Dylan. En da’s meestal een hachelijke onderneming. Vol met risico’s. Want het kan altijd flink tegenvallen, en beter wordt het nooit. Meestal doen ze dat dan wel om Dylan te eren, of omdat ze hem adoreren. Omdat ze dat moeten voor hun gevoel, net als het uitbrengen van een kerstalbum. Of nog erger: als men geen inspiratie heeft om nieuwe muziek te maken. Nu heb je natuurlijk goede en slechte covers, artiesten die er hun eigen interpretatie aan geven, of artiesten die hem simpel nabootsen. Dylan heeft in zijn eigen carriere zelf ook aan bestaande nummers zijn eigen draai gegeven. Een goede Dylan cover is volgens mij als je Dylan zelf niet meer hoort. En het moet gespeeld worden door iemand waarvoor je ook al respect hebt (Nana Mouskouri heeft laatst bijvoorbeeld een Dylan coveralbum uitgebracht, maar die kan ik dan weer niet kopen, al heb ik wel getwijfeld). Het uitbrengen van een heel coveralbum is weer een ander verhaal. De keuze van de nummers is belangrijk, net als de uitvoering uiteraard. Ik heb vijftien Dylan coveralbums in mijn 1760 lijst staan, en heb er al een aantal besproken (Denny Freeman, Judy CollinsMaria Muldaur en Jerry Garcia), en deze van Chrissie Hynde is meer dan uitstekend. Ik denk dat ik alleen die van Odetta en The Brothers And Sisters beter vind.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.