De uitklaphoes van de LP #45

Fugazi van Marillion

Ik heb altijd een rare connectie gehad met Marillion. In het begin vond ik deze band gewoon een kloon van Genesis (met nog net een ander en eigen geluid) en vond ik de stem van Fish teveel lijken op die van Peter Gabriel. Maar toen Fish eenmaal bij Marillion weg was, na Clutching At Straws uit 1987, vond ik Marillion toch echt veel minder. Ik heb na het Fish tijdperk nog wel een aantal CD’s van deze band gekocht (Brave, Afraid Of Sunlight, Season’s End, Radiation, This Strange Engine, Tales From The Engine Room) maar Marillion met Steve Hogarth kan me toch echt minder boeien. Maar Marillion met Fish vind ik nog steeds echt goede muziek. Ik heb later zelfs door de jaren heen ook zes CD’s van Fish zelf gekocht. Dus ben ik hem ook wel steeds meer gaan waarderen, en eigenlijk is hij inmidels ook wel een van mijn favoriete zangers geworden. Op Fugazi van Marillion, uitgebracht in 1984, staan twee nummers die als single zijn uitgebracht, Punch And Judy en Assassing. Misplaced Childhood staat in mijn Album Top 1760.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.