Matt Sweeney & Bonny ‘Prince’ Billy – Superwolves (2021)

Will Oldham heeft zowel onder zijn eigen naam als ook onder Bonny ‘Prince’ Billy al heel wat uitmuntende albums uitgebracht. En ook met Matt Sweeney heeft hij al eerder samengewerkt. In 2005 brachten ze al het album Superwolf uit. Dat zeer werd gewaardeerd. Sweeney, een veel gevraagde sessiemuzikant, die o.a. deel uitmaakte van de supergroep Zwan, een project van Billy Corgan van The Smashing Pumpkins, gitaar speelde op het Johnny Cash album American V: A Hundred Highways, en ook op het album Taking The Long Way van The Dixie Chicks was te bewonderen, heeft op dit album zijn muzikale vriend blijkbaar dus weer teruggevonden. En met succes. Superwolves is namelijk een zeer intiem album, met mooi stemmig gitaarwerk gespeeld door Sweeney, en Oldham zingt zoals we hem allemaal kennen: hartbrekend en kwetsbaar en zijn ziel constant blootleggend. Uitgebracht door Palace Records/Drag City.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.