Nick Cave & Warren Ellis – CARNAGE (2021)

Cave en Ellis kennen we natuurlijk vooral van The Bad Seeds en Grinderman, maar als duo hebben beide heren inmiddels ook al een interessante geschiedenis achter de rug met het maken van voornamelijk soundtracks voor films als Hell or High Water, The Road, War Machine en Lawless. Cave en Ellis kennen elkaar dus al heel wat jaren. En dat heeft tot mooie dingen geleidt. Cave zelf, een zeer productief artiest, hoewel de laatste jaren iets minder, heeft vorig jaar nog een livealbum uitgebracht. Dit album zonder The Seeds, Idiot Prayer, net als Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2004), Skeleton Tree (2016) en Ghosteen (2019) heb ik dan wel niet, maar verder heb ik zo’n beetje alles van hem, en ook van Grinderman en The Birthday Party. Zoals gewoonlijk gromt, bromt en briest Cave weer ouderwets met ingetogen woede en verwondering, zoals we dat zo goed van hem kennen. Je moet er natuurlijk wel van houden, en dat doe ik dus ook. CARNAGE is wat mij betreft weer een ouderwets goed album van Cave, samen met natuurlijk Warren Ellis.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.