PJ Harvey – White Chalk – Demos (2021)

PJ Harvey brengt al heel wat jaren complete demo albums uit van haar regulier verschenen werk. Deze keer is haar White Chalk album aan de beurt. Nu heb ik wel een aantal albums van haar, maar deze, dat reguliere album, had ik nog niet. En van al die demo albums is dit de eerste die ik heb gekocht. White Chalk (2007) kwam een paar jaar uit voor Let England Shake (2011), dat ik in mijn 1760 lijst heb gezet, en dat ik net iets beter vind dan To Bring You My Love, dat in 1995 verscheen. Of dit demo album heel anders klinkt dan dat reguliere, kan ik dus niet zeggen. Maar Harvey is wel een van mijn favoriete vrouwelijke artiesten. Dus het werd weer tijd om iets van haar te kopen. En PJ Harvey stelt weer niet teleur, als ik er weer zo naar luister. Het is gewoon prachtige muziek. Kwetsbaar, onheilspellend, en is in al haar eenvoud pure schoonheid. Uitgebracht door Island Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.